Apolitični

NEVJEROJATNI PODACI: Zagreb je narkometropola Europe! Jači i od Amsterdama!

Prvi je po potrošnji ‘trave‘ radnim danom, a kada je u pitanju ‘speed‘ potpuno je svejedno koji je dan u tjednu, hrvatska prijestolnica je bez konkurencije

Najnovije istraživanje i analiza otpadnih voda u 82 grada i osamnaest zemalja Europe obavljeno je usred “lockdowna”, prošloga proljeća, između ožujka i svibnja, kad je veći dio europskih gradova, pa i Zagreb, bio zatvoren sam u sebe.

Prema spomenutoj analizi, obznanjenoj prošloga mjeseca, u Zagrebu se u posljednjih deset godina potrošnja marihuane povećala čak za deset puta, a toliko se povećala i potrošnja kokaina u istom razdoblju. Potrošnja amfetamina povećala se za devet puta, a konzumacija MDMA za čitavih 12 puta!

U usporedbi s drugim europskim gradovima, Zagreb je tako izbio na prvo mjesto po količini potrošnje marihuane običnim, radnim danom. Konkretno, riječ je o 257,6 miligrama kanabisa na tisuću stanovnika, što ga čini europskim šampionom. Po prosječnoj dnevnoj potrošnji tijekom čitavog tjedna, Zagreb je s 228,93 miligrama na tisuću stanovnika ispred drugoplasiranog Amsterdama, a i preko vikenda se u Zagrebu dimi naveliko – 207,43 miligrama na tisuću stanovnika, tek malo manje nego u Amsterdamu.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay