Apolitični

Neumorni kutinski inovator i u borbi protiv korone ima uspjeha: Svi žele njegov uređaj

Stjepan Sviben (60) osmislio je još proljetos i patentirao uređaj za dezinfekciju prostora naziva CroFog C19, za kojim sada vlada velika potražnja.

Neumorni kutinski inovator i poduzetnik Stjepan Sviben (60) nije dopustio da ova pandemija koronavirusa utječe na njegovu kreativnost, već je, upravo suprotno, pronašao način kako ljudima olakšati borbu s pandemijom.

FOTO Privatne fotografije – Stjepan Sviben

– U proljeće, kada je krenula korona, veliki broj tvrtki koje se bave dezinfekcijom i s kojima surađujem počeo mi je donositi raznorazne kineske „hobi-prskalice“ na popravak da bih ih prilagodio, prenamijenio i osposobio za dezinfekciju. To me potaknulo da i sam osmislim nešto tehnološki naprednije i kvalitetnije od tih kineskih uređaja. Klijenti su mi bili dali, s obzirom na tadašnje okolnosti, samo sedam dana da osmislim ozbiljan stroj za profesionalno dezinficiranje te sam napravio prototip s regulacijom snage i kapaciteta za dezinfekciju i malih ureda i velikih tvorničkih hala. Prvi testovi pokazali su se odličnima i krenula je potražnja, a s njom i proizvodnja. Danas gotovo da nema DDD tvrtke u Hrvatskoj koja nema najmanje četiri do pet mojih uređaja, a neke i desetak njih – kaže Stjepan Sviben, vlasnik i direktor tvrtke VEMAMEDIA d. o. o.

Uz Cro Fog C19, Sviben je osmislio i nekoliko manjih sličnih uređaja za kućnu uporabu, a osim tvrtki za dezinfekciju, uređaje kupuju i  javne ustanove, bolnice, hoteli, domovi za starije i nemoćne itd.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay