Apolitični

Netflix osvojio 7 Oskara…

Popularna streaming platforma osvojila je čak zlatnih kipića, čime je pomela konkurenciju drugih streaming servisa, dok je film Sve u isto vrijeme (Everything, Everywhere All at Once), dominirao najpoznatijom dodjelom filmskih nagrada. On je osvojio Oskara za najbolji film, dok su ga Daniel Kwan i Daniel Scheinert osvojili za najbolju režiju.

Nadalje, Michelle Yeoh je osvojila zlatni kipić za najbolju glumicu u glavnoj ulozi, dok je Paul Rogers pobijedio u konkurenciji najboljih editora, a Daniel Kwan i Daniel Scheinert su još pobijedili i u konkurenciji za najbolji originalni scenarij. Oskare su također za isti film osvojili Jamie Lee Curtis i Ke Huy Quan za najbolju žensku i mušku sporednu ulogu.

Osim ovih nagrada, Netflix je osvojio i Oskara za film Na zapadu ništa novo, odnosno za najbolji film koji nije na engleskom jeziku, kao i za najbolju kinematografiju, najbolji dizajn produkcije i najbolju originalnu glazbu. I na kraju, Netflix se ovjenčao zlatnim kipićem i za najbolji dugometražni animirani film, Guillermo del Torov Pinocchio.

Cijeli članak možete pročitati na: vidi.hr

Foto: Pixabay