Apolitični

Neslužbeno doznajemo: maske u školama se potpuno ukidaju

Ministarstvo predlaže i vraćanje učeničkih ekskurzija…

Učenici u osnovnim i srednjim školama bi od idućeg tjedna, nakon povratka sa zimskih praznika, mogli nastavu uživo u učionicama pratiti bez nošenja medicinskih maski. Da se mogućnost ukidanja maski ozbiljno razmatra potvrdio je u srijedu ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

-Razgovaramo i dogovaramo varijantu da skinemo maske djeci u učionicama, što ćemo još do kraja morati usuglasiti s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo. Idemo u tom smjeru i nadam da ćemo već od sljedećeg tjedna moći funkcionirati na način da djeca u školama neće trebati imati maske – kazao je ministar Fuchs, otkrivajući da su razgovori u završnoj fazi.

Ukidanje nošenja maski nije jedina novost koju Ministarstvo znanosti i obrazovanja predlaže za ublažavanje epidemioloških mjera u školama. Neslužbeno doznajemo da su epidemiolozima predložili i vraćanje učeničkih ekskurzija. Kod jednodnevne izvanučioničke nastave bez noćenja postupalo bi se kao u slučaju nastave u učionicama, a kod višednevne izvanučioničke nastave preporučuje se organizacija unutar Hrvatske. Za učenike koji sudjeluju u mjeri redovitog rutinskog samotestiranja kod kuće u tom slučaju ne bi bilo nikakvih ograničenja.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay