Apolitični

Neočekivan problem: Zbog velikog uspjeha, dio zaposlenika Nvidije se ulijenio i više se ne trude

Čini se kako situacija u Nvidiji ipak nije tako idilična kako se čini.

Pored OpenAI-a, jedna od kompanija koju možemo proglasiti pobjednikom AI revolucije je Nvidija. S obzirom na to da se njihovi čipova koriste za treniranje umjetne inteligencija, a danas gotovo da nema kompanije koja nije stupila na ovo tržište, zabilježen je snažan rast potražnje za njihovim proizvodima, odnosno za njihovim hardverom. To se može osjetiti na prihodima i profitu, kao i na cijeni dionice. 

To je odlična vijest za sve dioničare kompanije, ali i za dio zaposlenika, pogotovo starije zaposlenike koji su od Nvidije dobili dionice dok je njihova cijena još bila puno niža. S rastom cijene dionica dio njih prilično se obogatio, što je izazvalo neočekivani problem za tvrtku.

Naime, dio starijih zaposlenik koji je ranije dobio dionice usporio je sa svojim radom i ponašaju se kao da su već jednom nogom u mirovini. Tako nešto, naravno, nije dobro sjelo ostalim zaposlenicima koji i dalje daju svoj maksimum, dok dio njih sjedi na dionicama teškim milijune dolara i čekaju vrijeme kada će ih moći unovčiti.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pexels.com – Photo by Andrea Piacquadio