Apolitični

Neobična zanimanja: orguljašica Larissa Sharina u atriju Muzeja grada Trogira

Jeste li ikada razmišljali kako izgleda radni dan orguljašice?

Sigurni smo da su rijetki potvrdno odgovorili na ovo pitanje… Samim time je izložba ilustracija „Neobična zanimanja – ORGULJAŠICA” Larisse Sharine, koja će se otvoriti u atriju Muzeja grada Trogira u utorak, 18. kolovoza 2015. u 21:00 sat, postala još zanimljivija!
Na otvaranju će nastupiti Ursa Vukman, trogirska orguljašica – koja je glavni lik na ilustracijama „Neobična zanimanja – orguljašica”.

Larissa Sharina u svojem projektu „Neobična zanimanja” pronađe osobu koja se bavi nekim neobičnim zanimanjem i prati je kao sjena u svakodnevnom radu. Uočavajući specifične gestikulacije, način govora, svakodnevne poslovne zahtjeve… autorica stvara iznimno zanimljive slikovne prikaze kojima široj javnosti pokazuje nešto posebno – onu stranu posla koja ostaje skrivena i za koju zna samo ona osoba koja se bavi određenim neobičnim zanimanjem.
Životopis umjetnice kazuje da je Larissa Sharina rođena 1988. godine u Miassu, u Rusiji. Nakon završenog studija slikarstva na Likovnoj akademiji u Čeljabinsku završava studij na Moskovskom sveučilištu Ivan Fedorov, na odjelu za grafičku umjetnost i umjetničko oblikovanje grafičkog printa.

Od 2013. studira na Likovnoj akademiji u Leipzigu na odsjeku ilustracije.
Larissa je u svojem traganju za osobama koje se bave neobičnim zanimanjima pronašla mladu trogirsku orguljašicu Ursu Vukman. Što se sve izrodilo iz ove neobične suradnje – svakako dođite provjeriti u atrij Muzeja grada Trogira 18. kolovoza 2015. u 21:00 sat!
Više u kategoriji: kultura
Izvor i foto: Muzej grada Trogira
D. Šabić, mag. nov.