Apolitični

Neobična izložba Ane Kolege: uhvatiti ljeto

Kapetanova kula na Trgu pet bunara u Zadru sve više postaje mjesto druženja umjetnika, kulturnjaka zadarskog kraja. Tomu u prilog govori informacija da će se u srijedu 20. svibnja u 20 sati otvoriti izložba slika autorice, zadarske umjetnice, Ane Kolege. Kolega je uistinu prava kolegica pa je tako na kulturni događaj naziva „Ljeto je najljepši dio dana” pozvala mnoge goste iz svijeta kulture koji će imati priliku uživati u akrilima na platnu i kombiniranim tehnikama izrade slika.

Pri kraju organizacijskog dijela izložbe autorica je dala izjavu za medije. Kada je riječ o inspiraciji ističe kako joj je ljeto oduvijek najdraži dio godine pa taj osjećaj pokušava uhvatiti i u ostalim godišnjim dobima. Dodaje kako je svijet trenutno preplavljen reklamama u kojem nas bombardiraju sa svim i svačim, a njena izložba slikovito govori o tim trenutcima u danu koje pokušavamo uhvatiti i zbog kojih smo sretni, neovisno jesu li to mali događaji, smiješne epizode ili tek kratki pamtljivi trenutak…

Autorica naglašava kako nikada ne smijemo izgubiti sretne trenutke, pa ako smo ih negdje zakopali, izvucimo ih na površinu i stoga u svakom danu tražimo ljeto.
Dodajmo kako će ova neobična i zanimljiva izložba svoja vrata držati otvorena do 15. sljedećeg mjeseca, što je sasvim dovoljno vremena da „uhvatite” svoje ljeto.

Više u kategoriji: kultura
Foto: zadar.travel
D. Šabić, mag. nov.