Apolitični

Nenad Vetma pjesmom pozdravlja Cocu

Pjesmu „Ne umire pisma“ Nenad Vetma izvest će na opuzenskom festivalu Melodije hrvatskog juga.

Nenad Vetma i klapa Trogir  ovih dana priveli su kraju snimanje video spota za pjesmu „Ne umire pisma“ čiji je autor Milivoj Balić naš dugogodišnji iseljenik u Australiji.

Pozvali smo ih na kratko druženje pri kojemu su s poštovanjem i ljubavlju kazali, kako su pjesmu namijenili dragom prijatelju i velikanu naše glazbe pokojnom Vinku Coci s kojim su se dugo godina družili, putovali i zajedno nastupali. Vetma kao etablirani pjevač izuzetno štuje Vinka i njegove pjesme, o njemu kazuje kao o velikom čovjeku koji je ostavio neizbrisiv trag na glazbenoj i životnoj pozornici Dalmacije i cijele Lijepe Naše.

Nenad Vetma i Milivoj Balić

Gospodin Balić je tridesetak godina u dalekoj Australiji, s radošću pomaže našim ljudima, koji dolaze u ovaj dio svijeta zaraditi za život (mnogi su i ostali tu živjeti). Tako je bio i u mogućnosti našim umjetnicima, pjevačima organizirati glazbene turneje po kontinentu, sjajan domaćin u što su se uvjerili mnogi poput Olivera, Grdovića, Coce, Vetme, i drugih.


Ovu pjesmu istinski usmjerenu prema trogirskom Pavarottiju izvest će na skorašnjem festivalu u Opuzenu, na Melodijama hrvatskog juga(12.08), a sam naziv Ne umire pjesma govori kako Coce nikada neće biti zaboravljen od publike zahvaljujući njegovim pjesmama i kolegama pjevačima. Evo kratke priče s Vetmom i Balićem…