Apolitični

Nemojte propustiti izložbu „The Split Drawing”

„The Split Drawing” naziv je neobične izložbe rumunjskog umjetnika koji gostuje u Splitu.

U Galeriji Kula u Splitu od 4. srpnja 2016. gostuje svjetski priznati rumunjski umjetnik Dan Perjovschi, čiji radovi su prikazani diljem svijeta poput u MoMA u New York, Stedelijk muzeju u Amsterdamu, Tate Modern London, bijenalima u Istanbulu, Veneciji, Lyonu i Moskvi…

„The Split Drawing” 

Otvorenje izložbe pod nazivom „The Split Drawing” upriličit će se ovog ponedjeljka u 19 sati, a otvaranje će biti uz prigodni razgovor s umjetnikom koji će voditi prof. Dalibor Prančević. Rad će se moći vidjeti do 10. 08. 2016., a do tada ga svakako pogledajte!
Podsjetimo, Galerija Kula ima prestižni status muzeja i do sada je u četrnaest godina svog postojanja priredila oko 130 izložbi i izdala 130 publikacija u 70.000 primjeraka. Priredila je izložbe najeminentnijih hrvatskih slikara od najstarijih Željko Hegedušić, Edo Murtić, Ivo Šebalj, Zlatko Prica, Ljubo Škrnjuga, Dalibor Parać, Rudolf Sablić, Mladen Veža, Josipa Vaništa,Vasko Lipovac, Josip Vasilij Jordan, Mladen Pejaković, Nives Kavurić Kurtović, Đuro Seder, Josip Biffel, Munir Vejzović i mnoga druga poznata imena. Galerija je izdala 6 monografija, a organizira i međunarodne susrete slikara i kipara gdje je sudjelovalo njih preko 500 iz Hrvatske i drugih zemalja.