Apolitični

Nema invalida u Splitu ili?

Tri godine prošle su od simbolične provokativne akcije Nema invalida u Splitu koju je Udruga mladih Prijatelj organizirala u suradnji sa Savjetom mladih Grada Splita, piše portal Dalmacija News.

Invalidi ne jedu ribu.
Ne dolaze na Splitski festival.
Invalidima nije priša.
Invalidi se voze taksijem.
Invalidi ne plaćaju račune.

Sjećate li se ovoga?
Cilj akcije bio je ukazati na svakodnevne poteškoće, prepreke, „zidove” s kojima se susreću osobe s invaliditetom. Nakon tri godine stanje je nepromijenjeno.

– „Nema invalida u Splitu 2” nastavak je akcije s ciljem ponovnog ukazivanja na barijere koje su očito za sve, osim za osobe s invaliditetom nevidljive- ističu iz Udruge mladih Prijatelj.

Volonteri su na jedan dan učinili zidove vidljivima svima. Akciju na dnu Marmontove završili su simboličkim rušenjem barijera.

Udrugu mladih Prijatelj čine altruisti vođeni istom idejom – biti pokretač, pozitivna snaga, biti promjena. Cilj im je promicanje i poboljšanje kvalitete života djece, mladih, obitelji, socijalno osjetljivih skupina. Promicanje i popularizacija volonterskog rada te uključivanje djece i mladih u volonterski rad kao i organiziranje edukativnih radionica, predavanja, tečajeva, pružanje pomoći u učenju, pomaganje u boljoj integraciji i asimilaciji marginaliziranih skupina. Pridružite im se!