Apolitični

NEKI SU POSKUPJELI, NEKI POJEFTINILI: AŽURIRANI VODIČ ZA STREAMING SERVISE I DIJELJENJE LOZINKI

Prošloga smo ljeta objavili naš mali vodič za legalno dijeljenje lozinki za streaming servise dostupne na našem tržištu. Od tada, dogodilo se ponešto promjena na tom planu. Primjerice, Netflix je za Hrvatsku prvo snizio cijene pretplate, pa potom uveo zabranu dijeljenja lozinke s obitelji i prijateljima izvan matičnog kućanstva, bez mogućnosti nadoplate za “vanjske” gledatelje. HBO Max najavio je kako će se preimenovati u Max, povećanje cijena najavili su iz Disneya, a potiho su poskupjeli i drugi – manje razvikani servisi. U nastavku donosimo ažurirane informacije, s aktualnim stanjem kad je riječ o dijeljenju lozinki i cijenama mjesečnih pretplata.

DISNEY+

Disney još nije poskupio, pa pretplata na njihov servis košta kao i lani: 7,99 eura na mjesec ili 79,90 eura za jednokratno plaćanje godišnje pretplate. Registracija profila dozvoljena samo unutar obitelji ili kućanstva, a budući da se nalaze u sličnoj situaciji kao i Netflix, i oni bi mogli uskoro početi uvoditi striktnije provjere lokacija s kojih se sadržajima pristupa putem iste lozinke, a govori se i o poskupljenju.

HBO MAX

Veliki američki filmski i TV servis tamo se već naziva Max, a do nas kontroverzni rebranding još nije stigao. Isto tako nisu nas stigla niti poskupljenja, pa HBO Max u Hrvatskoj košta 6,99 eura mjesečno (ili 54,99 eura za godinu dana), a podržava kreiranje do 5 korisničkih profila i istodobno gledanje na svima. Dakako, ako obećate da ćete pristup dijeliti samo s osobama iz istog kućanstva.

NETFLIX

Najpopularniji streaming servis predvodnik je promjena na ovom tržištu. U Hrvatskoj se nude tri opcije: osnovna za 4,99, standardna za 7,99 ili premium za 9,99 eura na mjesec. Nakon uvođenja zabrane dijeljenja lozinke, svi vlasnici profila moraju se barem jednom mjesečno prijaviti na servis na lokaciji odabranoj kao matično kućanstvo. Doplata za dodatne “vanjske” korisnike nije moguća.

Cijeli članak i podatke za ostale streaming servise možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay