Apolitični

Neil deGrasse Tyson iznio svoja predviđanja za 2050.: Ljudi će se moći regenerirati

ASTROFIZIČAR Neil deGrasse Tyson iznio je popis predviđanja za 2050. godinu pokrivajući sve, od našeg razumijevanja ljudskog uma do istraživanja svemira.

Dok su stručnjaci iz prošlosti predviđali da ćemo do sada letjeti uokolo na hoverboardima iz Povratka u budućnost, to se zasad nije dogodilo, no očito je da je posljednjih godina došlo do golemog razvoja u znanosti, tehnologiji, medicini i drugim granama ljudskog djelovanja.

Međutim, Neil deGrasse Tyson misli da ljudsku vrstu čeka još velikih otkrića, ne samo u području medicine već i u brojnim drugim područjima. Govoreći nedavno u podcastu The Joe Rogan Experience, gdje je promovirao svoju novu knjigu Starry Messenger: Cosmic Perspectives on Civilization, deGrasse je iznio niz predviđanja za ne tako daleku budućnost.

Smatra da će lijekovi budućnosti omogućiti regeneraciju udova

“Razvijamo savršen antivirusni serum i liječimo rak. Lijekovi će se prilagoditi vašem vlastitom DNK, ne ostavljajući nikakve nuspojave. Naučit ćemo kako obnoviti izgubljene udove i organe koji otkazuju, čime ćemo se podići na razinu drugih životinja koje se regeneriraju na Zemlji, poput daždevnjaka, morskih zvijezda i jastoga”, kazao je popularni astrofizičar.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay