Apolitični

Ne propustite ovogodišnji Međunarodni festival karikatura; od 28. do 30. rujna u Solinu

– Ove godine festival postaje punoljetan i želim mu još puno godina da živi u našem Solinu jer mi je prvenstveno i bio cilj da promoviram naš grad i kroz ovaj vid umjetnosti, odnosno karikaturu – veli Marko Ivić, utemeljitelj ovog Međunarodnog festivala karikatura koje će se od 28. do 30. rujna 18. put održati u Solinu.

Zadnje tri godine Marku se u organizaciji pridružila Turistička zajednica grada Solina u partnerstvu s Javnom ustanovom u kulturi “Zvonimir” i Gradskom knjižnicom Solin, a sve kako bi zajedničkim snagama podigli manifestaciju na još veću razinu.

– Ove godine je tema mlin, zastupljena je baš zbog toga što će se izložba prirediti u Gašpinoj mlinici, zaštićenom spomeniku kulture. To je raritet na svjetskim festivalima gdje se to obično održava u nekim galerijama i prostorima baš namijenjenim za izložbe. Ove godine je na festival stiglo 950 radova iz 65 zemalja svijeta, sa svih kontinenata, a poslali su ih najeminentniji autori iz svijeta karikature.

Izložba nagrađenih radova u Gašpinoj mlinici će se moći pogledati od 17 do 19 sati, sve do sljedećeg četvrtka, 5. listopada, izuzev nedjelje.

Cijeli članak i fotogaleriju nagrađenih karikatura možete pronaći na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Natasa Pegan