Apolitični

Ne propustite nadolazeće festivale vina u Dalmaciji

Proljeće je oduvijek vrijeme raznih događanja, toliko da ponekad ne znate koji od njih biste prije i radije posjetili. Tako su istinskim vinoljupcima najmiliji festivali vina. U nadolazećim danima očekujte dva takva, jedan u Dubrovniku, a drugi u Splitu i u Makarskoj.

Dubrovnik vam donosi drugi regionalni vinski festival – Dubrovnik FestiWine – koji će se održati od 20. do 26. travnja 2015. godine, a središnje događanje festivala bit će vinska izložba koja će se upriličiti u Klarisi 24. i 25. travnja 2015.

Festival će okupiti regionalne vinare koji će moći predstaviti svoja vina brojnim vinskim profesionalcima i posjetiteljima. Uspješnost vinara ocjenjivat će međunarodni ocjenjivački sud. Bit će tu i vinske radionice s vođenim degustacijama, a na završnoj večeri, koja će okupiti sve sudionike festivala, proglasit će se najbolji vinari i kušati nagrađena vina. Tijekom vinskog tjedna planiran je i bogati off program s umjetničkim izložbama, izletima u dubrovačka vinogorja, a u suradnji s dubrovačkim ugostiteljima, služit će se široka paleta dubrovačko-neretvanskih vina s pripadajućim jelima.

Također će se održati i 6. Dalmacija Wine Expo u već tradicionalnom terminu 24. i 25. travnja 2015. godine u Splitu, te 1. i 2. svibnja u Makarskoj.
DWE 2015. će u svome šestom izdanju ponovno okupiti gotovo sve vodeće proizvođače vina, delikatesa i maslinovih ulja, predstavnike vrhunskih restorana i hotela, vrhunske kuhare, te uglednike poslovne, političke i kulturne scene.

Samo tjedan dana nakon Splita zabavni dio Dalmacija Wine Expoa nastavlja se u prekrasnoj Makarskoj. Prvog i drugog svibnja 2015. u sklopu Wine & Fun days na Kačićev trgu posjetitelje očekuju vina od probranih vinara i delicije po promotivnim cijenama te mnoštvo zabavnog sadržaja i koncerata, od kojih izdvajamo nastup Nene Belana & Fiumensa. Rušit će se i svjetski rekord u broju ljudi koji je nazdravio u nizu. Nakon SAD-a, Kine i Japana, pokušat će se postaviti novi svjetski rekord upravo u Makarskoj, u petak 1. svibnja u 16 h na glavnom gradskom trgu.

Stoga dragi vinoljupci, ne oklijevajte i posjetite jedan od ovih festivala. Sigurni smo da ćete se lijepo provesti, ponešto i naučiti, a i mnogo toga kušati.

Više na: www.vinoteka-viola.com / www.wineshop.hr / www.pjenusac.com
P. Mimica, mag.ing.agr.