Apolitični

Ne propustite manifestaciju Uskršnji doručak u Solinu

Na Uskrsni ponedjeljak već od 8 sati u hotelu President Solin, treću godinu zaredom, upriličit će se manifestacija Uskršnji doručak na kojoj će se gostima u smještajnim kapacitetima predstaviti tradicionalna gastronomska ponuda u cilju razvoja ugostiteljske i turističke predsezone u gradu Solinu. Organizatori su Turistička zajednica grada Solina, hotel President Solin i udruga Solinjani, koji ističu da će posjetitelji moći degustirati sirnice, pletenice, jaja, šunku, pržene bajame (bademe), suhe smokve i fritule, koje će uz hotel President pripremiti udruga Solinjani koja brine o promicanju starih običaja grada Solina, pa će za ovu prigodu biti odjeveni u solinsku narodnu nošnju, te u toku manifestacije pripremiti prezentaciju starih običaja i zanata na temu slastičarnice.
Uz cooking show kojim će se gostima prikazati način izrade fritula, poklonit će im se i recept za ovu uskrsnu poslasticu. Program će upotpuniti djeca iz Solinskih bubamaraca koja će sudjelovati na radionici uskrsnih razglednica. Ove godine će štićenici doma za nezbrinutu djecu Maestral imati i svoju izložbu prigodnih radova kao i udruga Salona art koja će im svoje radove donirati. Nezaobilazna je i powerpoint prezentacija uskrsnih običaja i gastronomskih delicija iz cijelog svijeta kojom se najmlađi, ali i oni nešto stariji imaju priliku educirati o običajima Uskrsa iz cijelog svijeta.
Turistička zajednica grada Solina poziva vas da se pridružite da zajedno pošaljemo lijepu uskršnju razglednicu iz Solina diljem Hrvatske i svijeta. Dođite!

Više u kategoriji: Kulturna baština
Izvor i foto: solin.hr
D. Šabić, mag. nov.