Apolitični

Sam naziv udruge „Srce” sve govori, čestitamo!

Naziv udruge”Srce” uistinu sve govori o osobama koje su uključene u njen rad.  Besprijekornim radom članovi udruge  podizanjem kvalitete osobnih snaga  ostvaruju bolje  uvjete  uključivanja u društvo. Na skorašnjoj sjednici Gradskog vijeća dobivaju nagradu grada Splita.

Za ovogodišnje dobitnike nagrada grada, njihove predlagatelje i članove komisije za javna priznanja, proteklog tjedna organiziran je svečani prijem u Vili Dalmaciji.
Laureatima će priznanja biti uručena na svečanoj sjednici gradskog vijeća dan uoči proslave Sv. Duje, a među njima će se naći predsjednica Vesna Jerković u ime Udruge za osobe s cerebralnom paralizom „Srce”. Ova udruga i više nego zasluženo našla se na popisu onih koje je Split prepoznao s kvalitetnim, požrtvovnim i specifičnim radom te su opravdano zaslužili nagradu grada Splita.
– Unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, sveobuhvatna i neprekidna borba za socijalnu odgovornost prema osobama s invaliditetom, promicanje i osiguravanje prava osobama s cerebralnom paralizom inzistira 24-satni neprestani rad s našim korisnicima. – govori nam ravnateljica, gđa Jerković, koju smo pozvali u naš studio u Gundulićevu 36 kako bi nam dočarala i promovirala sve ono što korisnici u udruzi „Srce” proživljavaju te kako se oni promoviraju u društvu.


Splitska udruga osoba s cerebralnom paralizom „Srce” osnovana je 1995. godine s glavnim aktivnostima i projektima unapređenja socijalne, edukativne i medicinske rehabilitacije članova, potom promicanja njihovih prava i potpunog uključivanja u život zajednice.
– Ciljevi su nam da naši članovi uz potporu udruge razvijaju svoje preostale sposobnosti te da upravo podizanjem kvalitete osobnih snaga ostvaruju bolje uvjete uključivanja u društvene odnose. Nastojimo produbiti i obogatiti komunikaciju s „redovnom populacijom” i tako doprinositi boljoj informiranosti i uzajamnom razumijevanju. – potvrđuje ravnateljica Jerković, nadodavši kako im to uspijeva na nekoliko načina – glazbom, koncertima i drugim umjetničkim izričajem kao i na još neke načine.
U nastavku vam donosimo priču s Vesnom Jerković.

Video: Teo Peričić

D. Šabić, mag.nov.