Apolitični

Zasja zlato iza “Zlatnih vrata”

Gotovo cijeli srpanj rezerviran je za ljubitelje hrvatskog filma u prostoru koji je prepoznat kao splitsko mjesto prikazivanja filmske umjetnosti. Kinoteka Zlatna vrata najavljuje kako je riječ o hrvatskim filmovima s engleskim titlovima, pa se na premijerama uz domaće gledatelje očekuju i strani gosti koji u ovom mjesecu borave u Splitu i njegovoj okolici.

Podsjećamo kako je Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, ustanova dugogodišnje tradicije u pružanju obrazovnih i kulturnih programa za sve dobne skupine ovog i šireg područja. Osnovan je davne 1925. godine, a u svom programskom dijelu obuhvaća program Filmske klasike i Art filmova koji se kontinuirano prikazuju u kinoteci Zlatna vrata koja od 1964. godine djeluje u navedenom centru. Nerijetko se pripremaju javna predavanja, pojedinačna, ciklusna, diskusije i književne večeri, okrugli stolovi, pretpremijerne kazališne večeri, koncerti, izložbe itd.
Važno je istaknuti kako u radu Centra sudjeluju iskusni i dugogodišnji profesionalci, a doprinos kvaliteti programa sigurno omogućuju brojni vanjski suradnici.

Split je počašćen što kao kulturni grad može istaknuti vrijednosti ovoga centra kojeg vidi kao suvremenu kulturnu i obrazovnu ustanovu koja doprinosi jačanju duha kulture i umjetnosti organizirajući kvalitetne programe dostojne europske razine. Stoga u srpnju nastojte odvojiti nekoliko sati uz zanimljiv film u kinoteci Zlatna vrata gledajući hrvatska ostvarenja iz posljednjih nekoliko godina. Ugodno vam zabavu želimo.

Više u kategoriji: Kultura

Foto: visitsplit.com

D. Šabić, mag. nov.