Apolitični

Nautika i ronjenje po bibinjski

Bibinje pruža niz mogućnosti onima koji svoj odmor, osim kupanja i sunčanja, žele obogatiti i nekim drugim aktivnostima. Prekrasna priroda koja nas okružuje, pogodna za šetnje i vožnju biciklom, idealni uvjeti za jedrenje, igrališta na otvorenom, opremljena sportska dvorana, zadovoljit će sve ljubitelje aktivnog odmora. U nizu sportskih aktivnosti gosti mogu izabrati onu najdražu. Mi vam predstavljamo nautiku i srodne ljepote, kao i ronjenje koje će vas zasigurno ostaviti bez daha.

 

Na području Bibinja u prirodno zaštićenoj uvali nalazi se marina Dalmacija, najveća marina hrvatskog Jadrana. Proteže se na 70 tisuća kvadratnih metara na kopnu i moru, ima 1300 privezanih jahti i brodica s mogućnošću 1400 vezova. U njoj su brojni čarteri koji pružaju mogućnost iznajmljivanja raznih vrsta plovila. Kako bi svojim gostima osigurala ugodan odmor, pored ljubaznog osoblja i recepcije, i različitog sadržaja, marina nudi sve što je potrebno za opskrbu, prehranu i odmor na jednom mjestu.

 

Jadransko more puno je brojnih zanimljivosti procjepa, špilja, jama i kanala, ali i specifičnih biljnih i životinjskih vrsta koje su tipične samo za taj dio svijeta. Ukoliko ste ljubitelj morskih dubina, ove godine svakako pokušajte saznati zbog čega ronjenje duž Jadrana ima već jako dugu tradiciju, kao i ronilački turizam koji već duži niz godina bilježi svoj rast zbog svoje iznimne bistrine i bogatstva podmorja. Ronjenje je kod nas danas jedan od najpopularnijih športova na moru; stoga, zaronite u plave dubine i provedite svoj odmor uživajući u ljepotama našeg podmorja.

Izvor: TZ Bibinje

D. Šabić