Apolitični

NAUTIČKA PATROLA: Nautičari se osjećaju sigurno, a hvale i novo online plaćanje takse

U mjesec dana Nautička patrola plovila je od Umaga do Šimuna i prikupljala pohvale, prigovore i sugestije gostiju u marinama

Na dosadašnjoj ruti Sjevernim Jadranom Nautička patrola je posjetila 15 marina: ACI marinu Umag, Marinu Funtana, Marinu Vrsar, ACI marinu Rovinj, ACI marinu Pula, ACI marinu Pomer, ACI marinu Cres, ACI marinu Opatija, Marinu Novi i Mitan Marinu u Novom Vinodolskom, Marinu Punat, ACI marinu Supetarska Draga, ACI marinu Rab i ACI marinu Šimuni. Također je posjetila Luku Veli Brijun te sidrište Mali Brijun, a istražila je i više skrovitih uvala i lijepih plaža na osami.

Novouređenoj najmodernijoj hrvatskoj marini, ACI marini Rovinj, gatovi su sve puniji. Na njezin je heliodrom nedavno sletio prvi helikopter i tako je još više približio mediteranskoj nautičkoj eliti Saint Tropeza, San Rema, Cannesa …

Marina Punat, dobitnica naša dva Zlatna sidra i Priznanja “Moja najdraža marina”, i nadalje živi životom savršeno organiziranog nautičkog grada čiji stanovnici-gosti uživaju u njenom vrhunskom nautičkom standardu. Naši anketari su kroz dosadašnjih 15 marina sakupili ukupno 470 ispunjenih anketnih upitnika.

Među primjedbama još uvijek ima prigovora zbog visokih cijena. No, našim nautičkim gostima najviše smeta to što im koncesionari u uvalama s bovama uzimaju velik novac ni za što, i pitaju se zašto to država ne stavi pod kontrolu.

Naplata boravišne pristojbe uopće se više ne spominje, otkad su Ministarstvo turizma i HTZ omogućili da se to obavlja internetom.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay