Apolitični

Na natječaj HT nagrade prijavljeno 236 radova, izložba najboljih u travnju

Na ovogodišnji natječaj za dodjelu HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost, jedne od najznačajnijih nagrada za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj, prijavilo se 236 radova širokog spektra tema i različitih medijskih izričaja.

Najbolji radovi, koje će izabrati Međunarodno stručno povjerenstvo, bit će od 20. travnja do 13. svibnja predstavljeni na 11. izložbi HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU).

U Međunarodnom stručnom povjerenstvu su Snježana Pintarić, ravnateljica MSU, Ivana Kancir, viša kustosica MSU-a, Katrin Bucher Trantow, viša kustosica Kunsthausa u Grazu, Alenka Gregorič, kustosica, voditeljica Mestne galerije Ljubljana i Galerije KC Tobačna 001 te umjetnik Alem Korkut.

Natječaj je namijenjen umjetnicima koji se bave multimedijskom proizvodnjom slike i zvuka, novim tehnologijama komunikacije te područjem presijecanja umjetnosti i tehnologije. Pozornost se daje autorima koji pomiču granice tradicionalnih medija u odnosu na vizualne umjetnosti i društvena zbivanja ili pak oni čija djela nastaju sintezom različitih izričaja i tehnika.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Shutterstock