Apolitični

National Geographic emitira hrvatski gastro putopis!

Početkom listopada televizija National Geographic započela je s emitiranjem hrvatskog gastro putopisa Croatia’s Finest kojeg je produkcijska kuća Mak snimala s poznatim svjetskim masterchefom Dhruvom Bakerom.

Cilj kojeg si je produkcijska kuća Mak postavila je prezentacija i promocija hrvatske gastronomske kulture te prirodnih ljepota i kulturne baštine i on je – ispunjen jer se od unatrag deset dana emisija Croatia’s Finest prikazuje u zemljama diljem svijeta. Neke od zemalja u kojima je National Geographic krenuo s emitiranjem emisije Croatia’s Finest jesu Kina, Japan, Indija, Malezija, Saudijska Arabija, Južna Koreja, Bahrain, Ujedinjeni Arapski Emirati te dio Afrike, a u navedenim zemljama emisija će se za početak prikazivati tri godine. Osim na azijskom tržištu, Croatia’s Finest emitira se i u Velikoj Britaniji, a u uskoro se očekuje i početak emitiranja u Rusiji.

Iz Mak produkcije ističu kako je Dhruv Baker bio impresioniran i nadahnut vidjevši kojim sve prirodnim i kulturnim ljepotama obiluje Hrvatska zbog čega je sa zadovoljstvom pristao na snimanje emisije. Emisija je snimljena u formatu dvadeset tridesetominutnih emisija u kojima glavnu kuharsku riječ vodi Dhruv Baker, a svaka emisija snimljena je u drugom dijelu Hrvatske. Emisije su snimljene na otvorenom te prezentiraju Hrvatsku kroz njene najljepše prirodne i kulturne ljepote.

Izvršni producent emisije Croatia’s Finest, Tadija Kolovrat, naglašava veličinu i važnost projekta u koji je uloženo jako puno truda, ali ništa od toga ne bi bilo moguće bez potpore Ministarstva kulture i Hrvatske turističke zajednice.

Kolovrat naglašava kako su u tijeku i završni pregovori s Hrvatskom radiotelevizijom te se nada kako bi uskoro i nacionalna televizija mogla krenuti s prenošenjem gastro putopisa Croatia’s Finest, a pregovori se vode i s drugim televizijskim kućama pod vodstvom jedne distribucijske kuće iz Londona.

Hrvatska je prezentacijom i promocijom hrvatske gastro kulture te ostalih kulturnih i prirodnih ljepota na ovaj način još je jednom poslala razglednicu koja je ovoga puta osim kroz sve naše ljepote reklamira i kroz ukusnu i primamljivu kuhinju.