Apolitični

Nastup čuvara klasike, Splitskog gudačkog kvarteta

Splitski gudački kvartet kojeg sačinjavaju svojevrsni čuvari klasike i klasične glazbe, Valter Lovričević i Ana Tošić D’Ambra na violinama, Igor Smoday na violi i Mihovil Karuza na violončelu, nastupit će u subotu 9. 5. 2015. u kazališnom foajeu HNK-a Split u 20 h.

Samozatajni i profesionalni glazbenici s vrhunskim pristupom i kvalitetom muziciranja nastupima su pokazali i opravdali visoka očekivanja publike koja prati glazbeno stvaralaštvo i izvedbe ovih čarobnih instrumenata komornog sastava koji već zajedno punih deset godina na svoj umjetnički način doprinose razvoju kulture grada, Dalmacije i šire.
Glazbenoj publici predstavit će se u dva dijela; u prvom će odsvirati Mozarta, a potom i Schumann, kako slijedi:
Wolfgang Amadeus Mozart Gudački kvartet br. 14 u G-duru, K 387 „Proljetni“ Allegro vivace assai / Menuetto / Andante cantabile / Molto allegro;
Robert Schumann Glasovirski kvintet u Es-duru, op. 44 Allegro brillante / In modo d’una marcia. Un poco largamente / Scherzo: Molto vivace / Allegro ma non troppo.
Kao gošća koncerta pridružit će im se Jadranka Garin na glasoviru koja na Umjetničkoj akademiji u Splitu predaje klavir i komornu glazbu.

Split ima publiku koja voli slušati ozbiljnu i komornu glazbu, stoga vas pozivamo da dođete 9. 5. u foaje HNK i podržite čuvare klasike, Splitski gudački kvartet.

 

D. Šabić, mag. nov.