Apolitični

Nastavak akcije Humano srce splitskog sveučilišta

Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu treća je sastavnica Sveučilišta u Splitu koja je sudjelovala u humanitarnoj akciji Humano srce splitskog sveučilišta.

Dekanica Fakulteta prof. dr. sc. Jasna Puizina, sa suradnicima i nastavnicima podijelili su u petak, 7. listopada u prihvatilištu Most obroke njegovim korisnicima. I ovoga puta se akciji odazvao velik broj studenata koji su iskazali želju za daljnjim volontiranjem u udruzi Most čije djelovanje obuhvaća ne samo pomaganje beskućnicima, nego i pomaganje mladima s različitim problemima u obitelji i školi.

Humano srce splitskog sveučilišta

U protekla dva tjedna u udruzi Most su istim povodom bili nastavnici i studenti Umjetničke akademije, koje je predvodio dekan prof. Mateo Perasović, kao i Pomorskog fakulteta u Splitu na čelu s dekanom prof. dr. sc. Nikolom Račićem. Svaki takav susret otvara nova pitanja kako pomoći građanima u teškim životnim situacijama, a studentima pruža pomalo drukčiji pogled na svijet u kojem živimo.

Dosadašnji dobar odaziv nastavnika i studenata pokazatelj je da će akcija zadržati uspješan kontinuitet kroz čitavu akademsku godinu kako je planirano prigodom pokretanja 15. rujna, kao i da Sveučilište uistinu živi sa svojim gradom i ima sluha za probleme lokalne zajednice.