Apolitični

Narodna umjetnost kao građanska vrijednost

Ovoga petka, 21. listopada, Etnografski muzej grada Zagreba i Etnografski muzej grada Splita pozivaju vas na svečano predstavljanje knjige „Narodna umjetnost kao građanska vrijednost” autorice dr. sc. Branke Vojnović Traživuk.

Predstavljanje knjige „Narodna umjetnost kao građanska vrijednost” u čijem podnaslovu se krije uloga likovnog folklora u građanskoj kulturi Dalmacije u prvoj polovici 20. stoljeća, održat će se u zagrebačkom Etnografskom muzeju povodom obilježavanja 97. godišnjice od njegova osnutka. O knjizi će govoriti sama autorica dr. sc. Branka Vojnović Traživuk uz dr. sc. Silviju Braica i dr. sc. Tihanu Petrović Leš.

Ulaz u muzej i prisustvovanje na predstavljanju knjige je besplatan, pa se svi ljubitelji kulturne tradicije i narodne baštine pozivaju na obilježavanje 97 godina postojanja Etnografskog zagrebačkog muzeja i prezentaciju knjige dr. sc. Branke Vojnović Traživuk koja je upravo izašla iz tiska, a donosi pregled folklorne građanske ostavštine s druge polovice prošloga stoljeća.

U sklopu obilježavanja obljetnice Etnografskoga muzeja Zagreb u 13 sati, nakon predstavljanja knjige, Hrvatski restauratorski zavod na čelu s glavnom projektanticom  dipl. ing. arhitekture Blandom Mandicom predstavit će projekt Obnove pročelja zgrade Etnografskog muzeja u Zagrebu. U sklopu prezentacije projekta, ukratko će se predstaviti i vizualno komparirati sadašnji i budući izgled pročelja zgrade, a rekonstrukciju u 3D formatu prezentirat će mag. ing. arhitekture Boris Dundović.

Iz organizacije programa i voditeljstva Etnografskog muzeja Zagreb sve vas svečano pozivaju na program slavljenja obljetnice u sklopu kojeg će se predstaviti knjiga „Narodna umjetnost kao književna vrijednost” te projekt rekonstrukcije pročelja samoga muzeja. Nakon spomenutih događanja, unutar programa, sve prisutne očekuje proslava obilježavanja 97 uspješnih godina veličanja hrvatske kulturne baštine i ostavštine uz tortu i šampanjac. U večernjim satima, u prostorima muzeja od 21 do 23 sata planiran je blues koncert i plesni ambijent uz grupu BEHAVE.

Svi ste pozvani na zanimljivi program i proslavu, a iz Etnografskog muzeja vesele se što većem broju zainteresiranih gostiju.