Apolitični

Nakon Salme Hayek i Owena Wilsona, gledatelji više neće pitati što je to Šolta

Supervizori produkcije za snimanje SF-a “Bliss” u Hrvatskoj bili su Lana Matić Boris T. Matić iz Propeler Filma. Matići su friško producirali nagrađivanu dramu “Otac” s Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi, a imaju iskustva s regionalnim (“Ivan”, “Spomenik Michaelu Jacksonu”, “Žaba”) i europskim koprodukcijama (“Bosonogi car”).

Uključivanje u produkciju filma Mikea Cahilla sa Salmom Hayek i Owenom Wilsonom, koji ima premijeru na Amazonu ovog petka, 5. veljače, njihov je prvi dodir s Hollywoodom.

Radilo se o uigranoj, iskusnoj filmskoj ekipi s obje strane kamere. Razlike na setu između zemalja se ne vide kada se radi o filmskim profesionalcima. To i jest cijela poanta dobrog i učinkovitog filmskog seta u raznim državama i koprodukcijama – govori Lana, koja je, kao i Boris, uvjerena da će “Bliss” napraviti dodatnu reklamu za Hrvatsku, a i hrvatske filmske radnike.

– Iako je Hrvatska već uveliko prepoznata u svijetu kao magična destinacija, i ovo će sigurno biti odlična reklama, naročito za naš dragi Split, Šoltu i Lopud. Što se tiče filmskih radnika, oni su već odavno među najboljima.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Bliss YouTube