Apolitični

Nakon Binga i Edgea, AI stiže i u Word, Outlook i PowerPoint

Microsoft bi tijekom sljedećeg mjeseca mogao prikazati kako će izgledati implementacija umjetne inteligencije u njihov Office.

Bing i Edge su, dakle, samo početak, a uskoro će na red doći i njihovi najpopularniji proizvodi poput Worda, PowerPointa, Outlooka i drugih aplikacija. Kako su u Microsoftu zamislili implementaciju umjetne inteligencije u Word i druge alate trebali bi saznati već za mjesec dana, za kada se očekuje službeno predstavljanje. Tako barem tvrde tehnološki mediji upoznati sa situacijom u kompaniji.

Umjetna inteligencija u PowerPointu i Excelu mogla bi, na temelju korisničkih uputa, sama napraviti različite grafike i grafove, čime bi se pojednostavio i ubrzao rad na prezentacijama. Također, nije teško zaključiti na temelju svega što smo do sada vidjeli s ChatGPT-om da bi unutar Worda i drugih aplikacija Microsoftova umjetna inteligencija mogla bi pisati različite tekstove, odgovarati na mailove i slično. Sve što korisnik treba napraviti jest dati joj što preciznije upute i tekst će brzo pojaviti na ekranu. Nakon toga samo će ga trebati urediti i eventualno ispraviti gramatičke pogreške.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay