Apolitični

Najveći lignjolov na Jadranu „Arbanija 2015“

Ovih dana trogirski kraj je bio u znaku natjecanja u lignjolovu pod nazivom „Arbanija 2015.”. – Ulovili smo gotovo kilo liganja i nije nam bilo teško jer ovo volimo, ovo je gušt i ovu tradiciju treba čuvat – kazali su Ivo Belas – Korea i sin Marin, osvajači zlatne medalje na 7. natjecanju u lignjolovu „Arbanija 2015.” koje se odvijalo u Kaštelanskom zaljevu. Oni su u konkurenciji od trideset i pet ekipa ulovili 960 grama liganja, pritom ne otkrivši poštu. Drago im je, kažu, što se ovaj ribolov u Arbaniji održao i što je svake godine sve veći broj prijavljenih natjecatelja. Za nagradu su uz medalju osvojili sonder, elektromotor i prigodni paket Barka. Nagradu za najveću lignju koja je težila 408 grama ulovio je Čedo Klarić koji nije krio zadovoljstvo ulovom.

Domaćini su istaknuli da je na natjecanju ulovljeno preko 11 kg liganja, a nagrade su dodijeljene i najmlađoj natjecateljici, Loreti Karačić te vlasniku najljepšeg broda, Čedi Klariću. Organizatori PŠU Timun zahvalili su Gradu Trogiru kao i svim ostalim sponzorima što je još jedan po redu lignjolov održan s velikim uspjehom. On je postao tradicionalan, a ovaj put prijavili su se i lignjolovci iz Amerike, Slovenije, Crne Gore, Austrije, Makedonije, Njemačke i drugih europskih zemalja. U sklopu lignjolova u kojem su svi osvajači odličja dobili i prigodne poklone, po drugi puta za redom održano je i natjecanje u kuvanju brujeta.

Natjecalo se sedam ekipa, a pobjedu su odnijeli Željko Vukadin i Boris Samardžija, koji su za najbolji brujet zasluženo osvojili glavnu nagradu – domaći pršut. Sve natjecatelje i goste najvećeg lignjolova na Jadranu do kasno u noć zabavljala je grupa Ritam kiše, a natjecanje u lignjolovu još jednom je pokazao i svoju turističku stranu jer su u njemu sudjelovali gosti koji redovito posjećuju trogirsko područje kako bi proveli ljetni odmor i uživali u ribarenju i morskim radostima.
Više u kategoriji: Turizam; Hobi
Izvor i foto: trogir.hr
D. Šabić, mag. nov.