Apolitični

Najveća nevidljiva zgrada na svijetu!

Nepravedno zanemarena AlUla dom je drevnih lokaliteta, povijesnih spomenika i nevjerojatnih prirodnih čuda, a zgrada u kojoj se zrcali pustinja samo je jedno u nizu remek-djela zbog kojih je vrijedi pobliže upoznati….

Goleme staklene ploče u kojima se ogleda okolni krajolik AlUle u saudijskoj regiji Medini daju privid nadrealnog i tjeraju promatrača da se zapita je li riječ o fatamorgani. No za takvu sliku nije kriva pustinjska vrućina – radi se o pravoj zgradi koja se upisala u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveća zgrada od ogledala na svijetu i broji fantastičnih 9740 četvornih metara.

Zgrada višenamjenske koncertne dvorane Maraya od zrcalnog stakla osmišljena je tako da odražava i ističe prirodnu ljepotu pustinje AlUle, a njezino ime na arapskom znači odraz ili ogledalo. Arhitektonsko umjetničko djelo namijenjeno je raznim događanjima, proslavama, performansima i poslovnim okupljanjima.

Nepravedno zanemarena AlUla dom je drevnih lokaliteta, povijesnih spomenika i nevjerojatnih prirodnih čuda, a Maraya je samo jedno u nizu remek-djela zbog kojih je vrijedi pobliže upoznati. Kraljevskom povjerenstvu osnovanom prije pet godina cilj je privući turiste do 2030.

Do sada se Maraya koristila za snimanje filmova i reklama popularnih brendova kao što su Rolls-Royce i Cartier.

Cijeli članak možete pročitati na: punkufer.dnevnik.hr

Foto: Youtube ScreenShot