Apolitični

Najuspješniji sinjski športaši u 2015. godini

U organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Sinja, u Gradskoj vijećnici upriličena je podjela priznanja najboljim sportašima i sportskim kolektivima s područja Sinja za 2015. godinu. Uz vodstvo Zajednice sportskih udruga grada Sinja, dodjeli priznanja prisustvovali su sinjski dogradonačelnik Zlatko Ugrin, nagrađeni sportaši, predstavnici sportskih kolektiva, obitelj pokojnog gradonačelnika Sinja Ivice Glavan – supruga Marina te djeca Ivan Pavao, Lara i Lana te drugi građani.
Na samom početku minutom šutnje odana je počast pokojnom gradonačelniku Glavanu, a njegovoj supruzi Marini uručena je zahvala za sve što je Ićo dao sinjskom sportu. Potom je uslijedila dodjela priznanja zaslužnim sportašima.
Najboljim sportašem proglašen je Željko Labrović iz KBK Knez, najbolja sportašica je Tanja Samardžić iz Atletskog kluba Sinj, dok je najboljim sportskim kolektivom u prošloj godini proglašen ŽRK Sinj. Najbolji trener je Ljubo Knez iz KBK Knez.
Priznanja je dobilo i 11 perspektivnih sportaša: Matej Knez (KNK Knez), Hrvoje Bašić (KK Alkar), Iva Doljanin (AK Sinj), Ivan Prološčić (RK Sinj), Doris Buzolić (ŽOK Sinj), Diana Botica (ŽNK Glavice), Lana Silić (GK Sinj), Mirka Vučić (RK Cetina), Nikolina Laco (ŽRK Sinj), Ivan Jukić (NK Junak) te Marino Pjerotić (RK Kamičak).
Posebna priznanja dodijeljena su NK Junak za 100 godina postojanja, te NK Glavice za 70 godina postojanja.
„S obzirom na proteklu godinu koja je bila iznimno teška, kako financijski, tako i zbog toga što smo izgubili dragog čovjeka, našega Iću, ostala je snaga i ponos koje su sportski kolektivi iskoristili u rezultatskom smislu, te su polučili dosta dobre rezultate. Zajednica sportskih udruga ima svoj moto, a to je da su djeca sve, a sve bez djece je ništa. Prema tome, tražimo od grada da poboljša infrastrukturu, a na nama je da našim najmlađima damo najbolji mogući trenerski kadar, da ih dodatno usmjerimo u pojedine sportove”, kazao je predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Sinja, Josip Malbaša.
Najbolja sinjska sportašica u protekloj godini Tanja Samardžić iz Atletskog kluba Sinj svoju nagradu posvetila je pokojnom gradonačelniku Ivici Glavanu.
„Ova nagrada mi puno znači, presretna sam. Želim se zahvaliti svojoj obitelji, prijateljima i treneru Jozi Delašu. Nadam se da ću i dalje postizati odlične rezultate i da ću uskoro biti reprezentativka Hrvatske. Ovu nagradu posvećujem svom prijatelju, koji nažalost više nije s nama, Ivicu Glavanu i njegovoj obitelji”, kazala je Tanja Samardžić.
Čestitamo nagrađenim športašima i športskim ekipama.

Više u kategoriji: Šport
Izvor i foto: ferata.hr
D. Šabić, mag. nov.