Apolitični

Najučinkovitiji Mercedes ikada: Vision EQXX srušio vlastiti rekord i prešao 1.202 km s jednim punjenjem

Tijekom cijelog putovanja, Vision EQXX je iskoristio prednost svog inovativnog sustava upravljanja toplinom kako bi postigao prosječnu potrošnju od 8,3 kWh/100 km u uvjetima gustog prometa i ljetnih temperatura

Mercedes-Benz Vision EQXX je srušio vlastiti rekord učinkovitosti u vožnji u stvarnom svijetu s još 1000 km+ putovanja s jednim punjenjem baterije. Nakon svoje prve rekordne vožnje od Stuttgarta do Cassisa (Francuska) u travnju, istraživačko vozilo postavilo je ljestvicu još više, s 1202 kilometra dugim putovanjem od Stuttgarta do Silverstonea u Velikoj Britaniji.

Nakon pregovora o zatvaranju autoputa i zahtjevnog skretanja u blizini Stuttgarta, Vision EQXX je prešao francusku granicu u blizini Strasbourga, a zatim je krstario sjevernom Francuskom brzinom autoceste do Calaisa, gdje se ukrcao na Eurotunnel. Nastavljajući svoje putovanje u Velikoj Britaniji, vozio je M25 oko Londona, a zatim se zaustavio na Mercedes-Benz Grand Prixu u Brackleyju. Čekali su ga Mercedesovi stručnjaci za Formulu 1 i Formulu E koji su pomogli u razvoju njegovog naprednog pogona.

Vision EQXX je potom nastavio u Silverstone, gdje ga je dočekao specijalni gost vozač Nyck de Vries. Nizozemac, koji se natječe za tim Mercedes-EQ Formule E, odlučio se ne olako baviti istraživačkim vozilom, podigavši ​​ga do svoje maksimalne brzine od 140 km/h na kultnoj britanskoj trkaćoj stazi.

Ukupno vrijeme vožnje Vision EQXX-a, koje se prtogenulo na dva dana je trajalo 14 sati i 30 minuta, uz prosječnu brzinu od 83 km/h.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Mercedes