Apolitični

Najstarija klapa u splitskoj Banovini

Najstarija klapa u splitskoj Banovini, klapa Lučica, kao veliki promotor dalmatinske klapske pisme, posjetila je splitskog  čelnika povodom pola stoljeća pivanja.

„Klapsko pjevanje je dio naše dalmatinske i hrvatske kulture, a kad netko zajedno pjeva više od pedeset godina može im se poželjet samo puno zdravlja i još puno pjesama”, kazao je gradonačelnik Ivo Baldasar na održanom prijemu u Banovini za splitsku klapu „Lučica” kojoj je u svibnju ove godine uručio Medalju Grada povodom pedesete obljetnice djelovanja.
Na prijemu su bili Mirko Tripalo, Gordan Mišetić, Neno Smodlaka, Milivoj Tafra i Juraj Nižetić, pet od ukupno šest pjevača klape „Lučica”. Zbog zdravstvenih problema izostao je samo maestro i bas Duško Tambača.

 

Najstarija klapa u splitskoj Banovini

 

„Čovik može pivat puno godina, dokle god je zdrav i dokle god ima ekipu”, rekao je Goran Mišetić i pri tom napomenuo da je Lučica oduvijek njegovala tradicionalno klapsko pjevanje „a capella” bez instrumenata i da kao takve ih nitko ne bi mogao natjerati da nastupe na stadionu. Prijem je završio pjesmom u velikoj gradskoj vijećnici.