Apolitični

Najskuplja TV serija u povijesti: Gospodar prstenova

TV prava i planiranih pet sezona The Lord of The Rings serije će po završetku Amazon koštati preko milijardu dolara.

Kada je prvi put najavljena, pretpostavljalo se da će serija, kao i filmska adaptacija, biti adaptacija trilogije, da bi tek u ožujku prošle godine došla potvrda će radnja zapravo prethoditi dosad viđenoj priči. Glasine koje su zatim uslijedile o mladom Aragornu, kao glavnom junaku nove serije, rasplinute su nakon što je na službeni Amazonov profil za The Lord of the Rings seriju postavljena mapa koja je ilustrirala teritorij puno prije Aragornovog vremena.

U borbi s Netflixom, Amazon je prevladao s ponudom od 250 milijuna dolara, čime su prava na nadolazeću seriju postala najskuplja u povijesti TV serija. Nakon što se u obzir uzeo i trošak produkcije svih sljedećih sezona, taj se broj popeo na milijardu dolara. U usporedbi, The Lord of The Rings trilogija Petera Jacksona je uložila ‘tek’ 281 milijun dolara, te utržila gotovo tri milijarde dolara.

Kupnja TV prava uključivala je obvezu o adaptaciji čak pet sezona, a već u studenom 2019. godine Amazon je službeno naručio i drugu sezonu, što bi moglo značiti da nećemo morati dugo čekati između prve i druge sezone. S obzirom na to da kupljena prava dozvoljavaju i snimanje spin-off serija, teško je pretpostaviti na koji će točno način Amazon iskoristiti pet garantiranih sezona.

Kao i većina TV serija, produkcija Amazonove The Lord of the Rings serije je zaustavljena u ožujku prošle godine zbog COVID-19 pandemije. Iako je produkcija zaustavljena nakon samo mjesec dana, naposljetku je kao jedan od bitnijih projekata izuzeta od zaštitnih mjera Novog Zelanda. The Hollywood Reporter je u prosincu potvrdio da se produkcija u međuvremenu već nastavila. Osam epizoda prve sezone se očekuju ove godine na Amazonovom Prime Video streaming servisu.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay