Apolitični

Najmoćnija osoba u svijetu dijabetesa objavila da se skinula s inzulina

Vijest koja je tijekom zadnjih dana najsnažnije odjeknula na stručnim svjetskim web stranicama posvećenim dijabetičarima bio je intervju koji je za Sister4Fitness Wellness Show dala glavna direktorica Američke dijabetičke asocijacije Tracey Brown. Taj intervju ima povijesnu težinu jer je Tracey Brown najvažnija osoba u najvećoj i najmoćnijoj svjetskog udruzi dijabetičara javno rekla kako kao dijabetičarka više nije ovisna o inzulinu i to zbog toga što je prešla na dijetu s malim udjelom ugljikohidrata.

Video intervjua s predsjednicom ADA-e možete pogledati na blogu Dianovo.hr.

S obzirom da je Američka asocijacija dijabetičara vrlo oprezna organizacija, istup Tracey Brown mnoge je iznenadio, a stručnjaci ga tumače kao najavu značajnog zaokreta u politici javnih preporuka Američke dijabetičke asocijacije. Duhovi su se još više uzbudili jer se Tracey Brown usudila prognozirati da će za koji mjesec prestati s korištenjem bilo kakvih lijekova, a ne samo inzulina.

To je do sada najsnažnija poruka koju je dala bilo koja osoba iz krugova velike ADA-e. To je i vrlo hrabra poruka jer se ADA nije usudila eksplicitno poručivati da je preokret dijabetesa tipa 2 sasvim moguć.

Cijeli članak i video možete pronaći na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay