Apolitični

NAJLUĐA SERIJA LJETA, MOGLA BI UĆI U LEGENDU VEĆ DO KRAJA SEZONE, A KULT STATUS JOJ NE GINE

“Brand New Cherry Flavor” je najluđa i ponajbolja televizija (druge polovice) ljeta, Netflixova serija koja je takoreći došla tiho, bez posebnih fanfara, a mogla bi ući u legendu možda već do kraja sezone ili godine.

Kultni status ove serije je gotovo sigurno zajamčen. Nešto ovako nadrealno pomaknuto ne viđa se često na TV-u, osim kad se na televiziju vrati David Lynch (“Twin Peaks: Povratak”).

Ekranizirajući istoimeni roman Todda Grimsona kreatori Nick Antosca i Lenore Zion kunu se u Lyncha, od novog do starog “Twin Peaksa” i svega između, s naglaskom na “Izgubljenu cestu” i, najviše, “Mulholland Drive“, najljepši filmofilski košmar u povijesti sedme umjetnosti.

Uvodni kadar je kadar a la “The Lost Highway”, kadar izgubljene ceste koja vodi prema Los Angelesu i Hollywoodu gdje ranih devedesetih dolazi mlada filmašica s koferom snova i VHS kaseta Lisa Nova (dobra Rosa Salazar, zvijezda filma “Alita, anđeo borbe“).

Tko to prepozna, kao i pojavu glumca iz “Mulholland Drivea” Patricka Fichlera, serija će mu biti po guštu. Ustvari, ovo je serija za punokrvne, “hard core” filmofile.

Cijeli članak možete pročitati na: stil.slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay