Apolitični

Najljepši europski grad u koji nitko ne ide…

Ljepotan koji broji 12 rijeka, 21 otok i na stotine patuljaka…
“Tražite neku ne toliko poznatu, a opet nevjerojatnu destinaciju, s prekrasnom arhitekturom, jeftinim cijenama, dobrom hranom i pregršt stvari koje možete vidjeti, ovo mjesto je zaista savršeno“, otkriva Robert Dacešin u svojem videu o poljskom gradu Wroclawu.

Putovanja s putopiscem Robertom Dacešinom su uvijek slikovita, puna korisnih informacija i zabavnih doživljaja, a ovoga puta nas je odlučio odvesti u kako kaže, “najljepši europski grad u koji nitko ne ide”.

„Iako sam do sada obišao mnoge evropske gradove, za ovaj mogu reći da je sasvim sigurno jedan od najljepših“, kaže Robert o nepravedno zanemarenom Wroclawu, trećem po veličini gradu u Poljskoj, koji turistima često pobjegne ispod radara.

Wroclaw ima čak 12 rijeka, 21 otok i više od 300 mostova, a zbog ugodne klime i prijateljskih cijena predstavlja jedan od omiljenih gradova za život u Poljskoj, ako ne i šire. Stari grad jedan je od najljepših u Europi, a Robert nas vodi od lijepe vijećnice s neobičnim satom do katedrale s koje puca predivan pogled na grad. U šetnji gradom možete vidjeti i stotine neobičnih stanovnika – skulpture patuljaka koji podsjećaju na neka prošla vremena.

Cijeli članak možete pročitati na: punkufer.dnevnik.hr

Foto: Pixabay