Apolitični

Najljepše mjesto na svijetu u Galeriji Klović

Ako ste se ikada pitali gdje se nalazi najljepše mjesto na svijetu, odgovor na svoje pitanje moći ćete pronaći u zagrebačkoj Galeriji Klović kroz mjesec rujan.

„Najljepše mjesto na svijetu” naziv je izložbe koja će se ovog četvrtka, 8. rujna u 19 sati svečano otvoriti u prostorijama Galerije Klović u Zagrebu. U organizaciji Hrvatskog fotosaveza i Galerije fotografija iz Ljubljane u Galeriji Klović predstavit će se fotografski radovi nekoliko slovenskih umjetnika i fotografa, a izložba će se moći pogledati do 2. listopada 2016. godine.

Izložba „Najljepše mjesto na svijetu”

Izložbu je pripremila kustosica Sandra Križić Roban i to u suradnji s Barbarom Čeferin i Karlom Pudar, a na izložbi u Galeriji Klović moći ćete pogledati radove poznatih slovenskih fotografa: Jaka Babnik, Emina Djukić, Tomaž Gregorič, Tanja Lažetić, Radenko Milak & Roman Uranjek, Boštjan Pucelj, Bojan Radovič, Ales Roša, Matjaž Rušt, & Robert Marin, Jane Štravs i Tanja Verlak.

Stavljajući države Hrvatsku i Slovenije u odnos suprotnosti temeljen na političkim događanjima i osobama te borbama oko određenih dijelova zemlje i mora, skupina umjetnika odlučila je nadići dnevne političke teme i predstaviti odnos ovih dviju zemalja u posve drugačijem i svjetlijem izdanju. Umjetnički dijalog sačinjen od trinaest umjetnika koji svojim fotografskim umijećem nadilaze trivijalnost političkih odnosa ovih dviju zemalja pokušaj je prikaza hrvatsko-slovenskih odnosa u nekom drugačijem odnosu, lišenom nepotrebnih prijepora i konflikta. Izložba je prvotno nosila naziv Arbitraža, no nakon godinu dana njeno ime promijenjeno je u poetični naziv „Najljepše mjesto na svijetu” koji jasnije dočarava osnovnu ideju ovog umjetničkog događaja.

Najljepše mjesto na svijetu ideja je o pronalasku i istraživanju novih zanimljivih mjesta te o stvaranju odnosa koji nadilazi kako vidljive, tako i nevidljive granice između ove dvije zemlje.

Radovi trinaest slovenskih fotografa i umjetnika u Galeriji Klović moći će se pogledati kroz cijeli mjesec rujan, pa svim zainteresiranim ljubiteljima fotografije predlažemo da posjete izložbu i otkriju gdje se točno nalazi najljepše mjesto na svijetu.