Apolitični

Najbrži internet u Europi: Na Wanderconu se igralo na 10 GIGA optičkoj mreži

Najveće regionalno gaming događanje – Wandercon, prošlog je vikenda ugostilo 64 igrača i 70 influencera iz 20 zemalja iz najbrže rastuće industrije na svijetu, industrije videoigara. Igrači su se međusobno natjecali na istim kompjuterima i na istoj 10 GIGA optičkoj mreži kako bi osvojili bogate nagrade u iznosu od 40.000 €.

Na dva velika stagea održavali su se turniri iz najpopularnijih igara poput League of Legends, CS:GO, Valorant, Fortnite i Warzone 2. Kako bi natjecatelji izvukli najbolje od igre i pokazali svoje umijeće, brz i stabilan internet je prioritet.

”Ako igrate, recimo, Warzone, tada znate da svako ažuriranje znači i puno gigabajta, tako da je brz internet jako, jako bitan. 10 GIGA internet uvelike pojednostavljuje stvari, pogotovo kad imate ovakve LAN-ove za 64 igrača, plus streaming, plus sve ostalo, to spašava stvari. Bez toga jednostavno ne bih mogao”, rekao je Ivan Škojo.

Da bi posjetitelji i natjecatelji na Wanderconu mogli uživati u najbržem internetu, pobrinuo se Telemach Hrvatska, koji je provukao 10 GIGA optičku mrežu i tako osigurao nezaboravno LAN iskustvo svima prisutnima.

10 GIGA optičku mrežu Telemach Hrvatska provukao je u četiri najveća hrvatska grada, među kojima je i Osijek, u kojem se ovaj događaj i odvijao. Tako je Telemach omogućio Hrvatima da uživaju najbrži internet u Europi, koji stoji uz bok s Južnom Korejom – svjetskim rekorderom u brzini interneta.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: PR