Apolitični

Najbolji vinari vranjičkog kraja…

Vranjičani se raduju obilježavanju svog zaštitnika sv. Martina, pa su tom prigodom tradicionalno priredili izbor najboljih vina na kojem su se okupili znani proizvođači vina i marljivi vinogradari s ovog područja. Samo natjecanje odvijalo se u vranjičkom Domu kulture, koji je bio pretijesan za mnoge posjetitelje koji su došli pozdraviti ljude koji radom i znanjem proizvode popularni sok od grožđa. Izbor najboljeg vina održavao se u tri kategorije: najbolje crno, bijelo i rose vino ili, kako Vranjičani kažu, opol. Vina su ocjenjivali enolozi Emil Novak i Vlado Perišin, pa su nakon svih pregledanih i probanih traženih tekućina odlučili na sljedeći način:
– najbolje crno vino napravio je prema ocjenama stručnih enologa Zdenko Milanović, drugo mjesto u kategoriji crno vino pripalo je Matku Grgiću, a treće Ivi Biuku.
– najbolje bijelo vino ove godine napravio je Dragutin Jurić, drugo mjesto osvojio je Ivica Bralić, a treće mjesto pripalo je Viboru Uvodiću.
– najbolje rose vino ove godine imao je Marin Uvodić, drugo mjesto sa svojim vinom zauzeo je Mario Ojdenić, a treće Ivan Roguljić.

 

Osim vinskog natjecanja održana je i nagradna tombula koju je osvojio Damir Radman te mu je pripao ni manje ni više već odojak, a pancetu koja je bila nagrada za cinkvinu osvojio je Mario Ojdenić.
Čestitamo najboljim vinarima vranjičkog kraja, a svim Vranjičanima zaštitnika sv. Martina koji ih zaštićuje od pamtivijeka.
Više u kategoriji: Vina i vinari
Izvor i foto: solin.hr
D. Šabić, mag. nov.