Apolitični

Najbolji ‘streaming’ servisi za audiofile

Ako se smatrate audiofilom, te ako imate dobru audio opremu i želite slušati glazbu u dobroj kvaliteti, onda “imate problem”. U tom slučaju, morate koristiti neke servise koji možda nisu “mainstream”. U nastavku teksta donosimo popis servisa koji bi vam mogli biti zanimljivi.

1) Tidal

Tidal korisnicima nudi dva različita pretplatnička plana. Premium plan košta 9,99 dolara mjesečno i pruža brzinu prijenosa glazbe od 320 Kbps. Ako ste audiofil, onda vam je mnogo zanimljiviji Hi-Fi plan. On nudi glazbu CD-kvalitete “bez gubitaka” (lossless) od 1411 Kbps uz mjesečnu naknadu od 19,99 dolara. Oba paketa imaju dostupne obiteljske pakete.

Možda Tidal nema istu “privlačnost” kao što ju imaju SpotifyApple Music i Google Play Music, ali ne brinite. U trenutku pisanja ovog teksta, Tidal je imao u svom katalogu oko 60 milijuna pjesama

2) Qobuz

Qobuz je, uz Tidal, jedan od vodećih audiofilskih streaming servisa. Danas Qobuz posjeduje najveći katalog lossless glazbe i albuma visoke rezolucije na svijetu.

Nažalost, aplikacija nema međunarodni doseg kao spomenuti konkurenti. Dok je Tidal trenutno dostupan u 54 zemlje svijeta, Qobuz djeluje u samo 12: SAD-u, Francuskoj, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Belgiji, Nizozemskoj, Luksemburgu, Švicarskoj, Španjolskoj, Italiji i Austriji. Ili ako imate VPN, od bilo kuda na svijetu, samo se morate “prilagoditi”.

3) Deezer

Iako Deezer nije poznata kao HD audio aplikacija za streamanje glazbe, Deezer Hi-Fi za 20 dolara mjesečno nudi 16-bitni, 1411 Kbps FLAC audio. Za usporedbu, “obični” Premium plan nudi glazbu u 320 Kbps, a besplatni samo u 128 Kbps.

4) Amazon Music HD

Amazon Music HD jedan je od najnovijih audiofilskih servisa za streamanje glazbe na tržištu, a došao je u drugoj polovici 2019. godine.

Na platformi je dostupno više od 60 milijuna HD pjesama. Otprilike 50 milijuna njih je u 850 Kbps i 16-bit/44,1 kHz, a dodatnih 10 milijuna dostupno je u 3730 Kbps i 24-bit/192 kHz. To je više od “10 puta kvalitenije” u odnosu na kvalitetu većine konkurentskih aplikacija, odnosno servisa.

Cijeli članak možete pročitati na: pcchip.hr

Foto: Pixabay