Apolitični

Najbolji splitski športaši u protekloj godini

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković prisustvovali su prigodnoj svečanosti u Vili Dalmaciji na kojoj su proglašeni dobitnici godišnjih nagrada Splitskog saveza športova za 2015. godinu.
– Danas nagrađujemo one najbolje. Sukladno prošlogodišnjoj odluci Saveza, ove godine će se osim tradicionalnih nagrada najboljim športašicama, športašima, ekipama i trenerima dodjeljivati i priznanja za najperspektivniju športašicu i športaša do 18 godina, kao i najboljoj sportašici i športašu s invaliditetom, po izboru Sportskog saveza invalida Splita. Vjerujem da će nam stoga današnji dan biti podsjetnik koliko šport znači našem gradu i da će nagrade laureatima biti daljnji poticaj za buduće športske rezultate, a i svima nama koji radimo u sustavu športa za još veću pomoć mladim športašima. – kazao je Igor Boraska, predsjednik SSŠ, dodavši kako se nada da će se ove godine preokrenuti trend jedne medalje s olimpijada u Londonu i Pekingu te da će se ove godine iz Rija vratiti više splitskih športaša s medaljama.
Splitski gradonačelnik istaknuo je da mu je ovaj dan jedan od najdražih u protokolarnim obavezama.
– Šport je sam po sebi jednostavan, mjerljiv. U drugim granama ljudskog djelovanja nije lako odrediti tko je najbolji, tko je najuspješniji. Kod vas u športu je to relativno jednostavno. Pobjednik se zna, pa čak i za milisekunde. Zato mislim da je to djelatnost na koju bi se svi trebali ugledati i uvesti ono trud, rad, znoj i rezultat. Tako i prilikom razgovora o financiranju nije lako s vama pregovarati jer i u pregovore unosite taj sportski duh – nepopustljivost, sistematičnost i na kraju želite rezultat. Nije lako s vama izaći na kraj. Kako nama, tako i svim vašim konkurentima u i izvan Hrvatske. Želim vam da u tom duhu nastavite i u ovoj olimpijskoj godini. Da dokažete da je splitski sportski duh sistematičan, nepopustljiv i u konačnici nepobjediv. – kazao je gradonačelnik Baldasar, zaželjevši športašima što više medalja
Za najbolju športašicu proglašena je atletičarka Blanka Vlašić. Najbolji športaš je jedriličar Ivan Kljaković Gašpić. Najbolja ženska ekipa je Ženski nogometni klub „Split”, a muška Ragbi klub „Nada”. Najperspektivnija športašica je džudašica Karla Prodan, a najperspektivniji športaši su Luka Perajica iz Taekwondo kluba „Kocunar” i Bartul Zemunik iz Atletskog kluba „ASK” Split. Najuspješnija sportašica s invaliditetom je stolnotenisačica Anđela Mužinić, a sportaš Ivan Mikulić, član Taekwondo kluba „ST KWAN”. Za trenera ženskih kategorija je proglašen Toni Tomas iz Taekwondo kluba „Marjan”, a muških Jozo Jakelić iz Jedriličarskog kluba „Mornar”. Svečanosti su, uz brojne sportaše, veterane, osvajače brojnih olimpijskih, svjetskih i europskih medalja, sportske radnike prisustvovali i župan Zlatko Ževrnja, rektor Sveučilišta Šimun Anđelinović, predstavnici HRM-a Policijske uprave, gradski vijećnici i drugi gosti, a posebno su bili pozdravljeni izaslanici Sportskog saveza Mostara, koje je predvodio predsjednik saveza Hasan Šišić.
I mi se pridružujemo čestitkama zasluženo najboljim splitskim športašima u prošloj godini.

Više u kategoriji: Šport; Život
Izvor i foto: split.hr
D. Šabić, mag. nov.