Apolitični

Najbolji hrvatski namještaj na Zagreb Design Weeku

Pet najboljih hrvatskih proizvođača namještaja predstavlja se na Zagreb Design Weeku, 6.-11. 9., na Akademiji likovnih umjetnosti, Ilica 85

Kada je, 2014. godine, Zagreb Design Week predstavio svoje prvo izdanje u Laubi, o hrvatskom dizajnu namještaja nije se niti pisalo niti govorilo u superlativima. Bilo je to vrijeme kada se dizajn namještaja vezao uz talijanski i skandinavski namještaj, ali to je bilo i vrijeme kada su se na hrvatskom obzoru počele nazirati promjene, ulijevajući nadu u svjetliju budućnost. I nije to bio tek optimizam bez pokrića. Priča se zbilja počela kotrljati.

Jedinstvenu priliku za vidjeti na jednom mjestu sve najbolje hrvatske proizvođače namještaja, nudi Zagreb Design Week koji će od 6. do 11. rujna 2022. na Akademiji likovnih umjetnosti u Ilici 85 pokazati da je hrvatski dizajn namještaja neupitno ušao u prvu globalnu ligu. Dokaz da je scena živahnija nego ikad prije, ali i da sve više hrvatskih tvrtki spoznaje vrijednost dizajna u razvoju poslovanja, jest i Metoda — najnovija marka namještaja na hrvatskom dizajnerskom nebu. Metoda koja je svjetsku premijeru imala u lipnju na milanskom tjednu dizajna, hrvatsku će premijeru imati na zagrebačkom tjednu dizajna. Nastala na temeljima bogatog iskustva prikupljenog tijekom 70 godina rada tvrtke Spin Valis iz Požege, koja je odlučila napraviti zaokret i okrenuti se kreiranju vlastite marke proizvoda veće dodane vrijednosti.

Svjedočimo stvaranju novog poglavlja hrvatske industrije namještaja. Pet vrhunskih tvrtki u industriji namještaja, nije malo ni na svjetskom nivou. Hrvatska može biti ponosna na svoje namještajce, dizajnere i prirodne resurse — hrvatske šume.

Cijeli članak i fotogaleriju možete pronaći na: cromoda.com

Foto: Pixabay