Apolitični

Najbolji na Bari Alen Filipović Grčić

Natjecanje za 301. Baru okončano je tek nakon dva pripetavanja u kojima su se ogledali Frano Ivković i Alen Filipović Grčić. Na kraju je oštrije oko i čvršću desnicu imao Alen Filipović Grčić i tako prošlogodišnjeg slavodobitnika ostavio praznih ruku…

Pred oko 5000 gledatelja alkari su otvorili alkarske svečanosti natjecanjem za Baru u kojoj definitivno nije nedostajalo drame i uzbuđenja, jer što bi se više i moglo tražiti od dva pripetavanja do skoro u noć.


Alen Filipović Grčić s ovim je osvojio treći naslov u dosadašnjem trčanj. U riznici trofeja ima i jednu Alku, ali i jednu Čoju.
Prva trka ovogodišnjih alkarskih svečanosti nije ponudila odveć dobru bodovnu žetvu. Naime, tek su dva alkara, Kristijan Bikić i Denis Gugić gađali u sridu, pogođene su i dvije dvojke, dok je čak deset puta pogođeno u jedan, što je u ukupnom zbiru značilo 20 punata. Tri alkara nakon prve trke na kontu su imali nulu.

Najbolji Alen Filipović Grčić

Za razliku od prve trke, alkari su u drugoj bili i više nego sjajni s ukupno ostvarena 32 punta, od čega pet srida, sedam dvojki i tri jedinice. U tom trenutku na čelu poretka izdvojio se Kristijan Bikić s pet punata, a iza njega smjestila su se čak šestorica alkara koji su prikupili po četiri punta.
Uzbudljiva je bila treća trka nakon koje su Frano Ivković i Alen Filipović Grčić ostali rame uz rame, s po sedam punata na kontu. Ukupno su alkari u trećoj trki pogodili 26 punata; četiri sride, tri dvojke i osam jedinica, a dvojica su gađali uništa.
Pobjedniku Bare alkarski vojvoda Ante Vučić na koplje je privezao dva metra zelenog sukna koje simbolizira pravo alkara na košnju u sinjskom polju na nekadašnjoj livadi zvanoj Alkarica. Također pobjednik je zaslužio i novčanu nagradu u iznosu 15 tisuća kuna i brončanom plaketom alke, dok je njegov momak Ante Perajica, inače pomoćni trener Košarkaškog kluba Alkar, za nagradu dobio brončanu plaketu alke.
danas poslijepodne se nastavlja natjecanje za pobjednika Čoje kojem će prethoditi svečani mimohod hrvatskih povijesnih postrojbi.