Apolitični

Najbolje od najboljeg: Osijek otvorio vrata najvećem gaming događanju u regiji

Industrija videoigara u Hrvatskoj strelovito raste, a tome u prilog ide i događanje koje je prošlog tjedna u Osijeku ugostio najveće zvijezde te industrije iz cijele regije – Wandercon. Događanje se odvijalo puna tri dana, a posjetitelji su mogli uživati u bogatom sadržaju gdje su se igrale poznate videoigre, uživalo u glazbi raznih DJ-a, družilo s influencerima, borilo za vrijedne nagrade i upoznavalo s novim tehnologijama.

Wandercon je najveći gaming spektakl koji smo napravili u regiji, s više od 500 igrača iz 20 država i s više od 70 influencera. Prvi put napravili smo battle royale stage za 64 igrača i svi su imali jednaku opremu, jednake uvjete, isti internet. Napravili smo nešto malo drugačije, nešto malo veće od drugih i nadamo se da je ovo početak jedne lijepe priče”, rekao je Ivan Škojo, glavni organizator cijelog događanja.

Svega 90 dana bilo je dovoljno da se od ideje dođe do realizacije, a kako bi se ovakvo spektakularno događanje moglo ostvariti, na njemu je danonoćno radilo više od 250 ljudi.

”Prvi put da imamo tri paralelna stagea s više od 150 m2 LED ekrana, a najposebnije od svega jest to što ćemo svoju igru, na kojoj radimo posljednje dvije godine, lansirati baš na ovom događanju”, rekao je Ivan Škojo.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini