Apolitični

Najbolje navike za dugovječnost i mladoliki izgled

Ako želite produljiti svoju dugovječnost, isprobajte ove strategije koje će vam pomoći da se osjećate i izgledate mlado

Različiti ljudi različito reagiraju na pojavu sijedih vlasi ili bora. Naravno, nema ništa loše u tome da izgledate ili se osjećate malo starije, dapače, posebno bore smijalice su dokaz da ispunjeno živite. Ali ako želite produljiti svoju dugovječnost, isprobajte ove strategije koje će vam pomoći da se osjećate i izgledate mlado, a odobrili su ih stručnjaci.


Dajte si oduška

Studije su pokazala da stres uzrokuje fizičke promjene u tijelu koje mogu ubrzati starenje. Navale hormona adrenalina i kortizola uzrokuju porast krvnog tlaka i ubrzani rad srca. Ovih dana, kada se uzroci stresa čine nemilosrdnima (pritisak na poslu, prometne gužve, novčani problemi), kronične doze adrenalina i kortizola mogu uzeti danak na vašem fizičkom i emocionalnom zdravlju.

Dr. med. Herbert Benson, autor knjige The Relaxation Response, navodi da je 60-90 posto svih posjeta liječniku povezano s tjeskobom, depresijom, nesanicom, visokim krvnim tlakom, srčanim udarima, a to su sve problemi koje uzrokuje stres.

On ističe kako su meditacije najbolji način da se zaustave takvi destruktivni problemi.

Jedite više masnoća

Naravno, zdrave masnoće. Omega-3 masne kiseline (iz lososa, oraha i sjemenki) pomažu vam održati dobro raspoloženje, snagu kostiju te pomažu u sprječavanju vidljivih znakova starenja smanjujući upalu u tijelu, objašnjava dr. med. Nicholas Perricone, vodeći stručnjak za zdravo starenje i autor knjige “7 Secrets to Beauty, Health, and Longevity”.

Cijeli članak i ostale metode možete pročitati na: zivim.gloria.hr

Foto: Pixabay