Apolitični

Najavljeno 70. izdanje Pula Film Festivala

Na otvorenju i završetku 70. Pulskog filmskog festivala bit će prikazani filmovi tematski i autorski vezani uz Pulu i Istru – i to ‘Hotel Pula’ redatelja Andreja Korovljeva kojim će 15. srpnja biti otvoren Festival te dokumentarac ‘Brod’ Elvisa Lenića kojim se 22. srpnja Festival završava

Najavljeno je to u utorak na konferenciji za novinare Pula Film Festivala, a umjetnički ravnatelj Festivala Danijel Pek naglasio je kako će jubilarno 70. izdanje festivala u Puli biti posvećeno publici i odnosu publike i filma.

U glavnom programu, sekciji Hrvatski film bit će prikazano 14 dugometražnih filmova, od čega je 11 igranih, jedan animirani i dva dokumentarna filma.

Među koprodukcijama, ocjenjuje Kozina, ove godine bila je posebno velika konkurencija, a u glavnom programu prikazat će se sedam filmova – “Bazen beskraja”, redatelja Brandona Cronenberga, “Čovjek bez krivnje”, redatelja Ivana Gergoleta, “Da li ste vidjeli ovu ženu?”, redatelja Dušana Zorića i Matije Gluščevića, “Dosje Labudović: Nesvrstani”, redateljice Mile  Turajlić, “Majka”, redateljice Zornitse Sophia, “Najsretniji čovjek na svijetu”, redateljice Teone Mitevska, “Sea Sparkle”, redatelja Domiena Huyghea. 

“Riječ je o filmovima koji su premijerno prikazani na velikim svjetskim manifestacijama, kao što su Berlinale, Sundance ili Venecija, a u kojima su hrvatski producenti, glumci ili ostali filmski djelatnici ostvarili nemali umjetnički doprinos”, rekao je  Kozina. 

Cijeli članak i više o ostalim filmovima možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay