Apolitični

Najavljen program 15. Festivala hrvatske glazbe u Beču

Program 15. Festivala hrvatske glazbe u Beču ove godine čini ciklus od pet koncerata renomiranih ansambala i mladih glazbenika-virtuoza, koji će od 18. listopada do 5. studenoga u najprestižnijim koncertnim prostorima jedne od svjetskih glazbenih prijestolnica predstaviti ponajbolje od hrvatske glazbe.

Na konferenciji za novinare u Kulturno-informativnom centru (KIC) u Zagrebu, umjetnički voditelj festivala Josip Nalis najavio je pet koncertnih večeri i jedno “nulto” zbivanje u pomno osmišljenom programu sastavljenom od vrhunskih glazbenika svih vrsta i žanrova.

“Festival hrvatske glazbe u Beču ove će se godine održati 15. put, od 18. listopada do 5. studenoga, nastojeći se predstaviti u uvijek novom, obogaćenom i osnaženom izdanju, koje će nesumnjivo ponovo obogatiti glazbenu i koncertnu jesen grada Beča”, rekao je Nalis.

Ove godine novost je suradnja s prostorom stare bečke gradske vijećnice Altes Rathaus Wien, napomenuo je, gdje će na posebnom koncertnom glasoviru Fazioli nastupiti pijanist Ivan Krpan te duo pijanista Lovra Marušića i violončelistice Anastasije Kobekine, što je Nalis izdvojio kao posebnu dodanu vrijednost festivala.

Cijeli članak možete pročitati na: culturenet.hr

Foto: Pexels