Apolitični

Najavljen drugi Global Game Jam u Novskoj

U prostorima Inkubatora PISMO u Novskoj službeno je najavljeno natjecanje u izradi videoigara za 48 sati.

Hrvatski game developeri će od 3. do 5. veljače imati priliku odgovoriti na veliki izazov. Inkubator PISMO powered by A1, drugu godinu za redom organizira hrvatsku inačicu svjetskog natjecanja u izradi videoigara – Global Game Jam. Radi se o natjecanju gamedev timova u izradi videoigara za 48 sati, koje će se održati u novljanskoj dvorani srednje škole.

„Ovaj događaj raste iz godine u godinu, to pokazuje brojke natjecatelja, partneri i sve bolje nagrade koje osiguravaju naši sponzori! Hvala svima koji su nas prepoznali kao središte hrvatske gaming industrije! Izazivamo sve gamedevelopere da pokažu spretnost i kreativnost i izdrže 48 sati!“, poručili su Andreja Šeperac iz inkubatora PISMO i Dominik Cvetkovski iz udruge HU-IZ-VI.

Andreja Šeperac, ravnateljica regionalnog koordinatora SMŽ otkrila je novčane nagrade koje čekaju tri najuspješnija tima, pa će tako prvoplasirani osvojiti 1.200 euraNintendo i šestomjesečnu pretplatu na časopis VIDI, drugi 500 eura, Nintendo i šestomjesečnu pretplatu na VIDI, a treći 300 eura, Nintendo i šestomjesečnu pretplatu na VIDI.

Cijeli članak možete pročitati na: vidi.hr

Foto: Pixabay