Apolitični

Nagradu FIFA Best ove sezone osvojio je Lionel Messi


Svečana ceremonija dodjele FIFA The Best nagrada održano je sinoć u milanskoj La Scali. Čuvena operna kuća ugostila je najbolje svjetske nogometaše, kao i one koji su to nekad bili, a sad uživaju u statusu legendi. Program su vodili Ruud Gullit i Buffonova partnerica Ilaria D’Amico, a glamurozna večer kulminirala je iznenađenjem kad je za najboljeg igrača godine proglašen Lionel Messi, iako je favorit bio Liverpoolov stoper Virgil Van Dijk.

Više od 23.000 profesionalnih nogometaša izabralo je FIFPro najbolju momčad sezone, koju čine: Alisson Becker (Liverpool), Matthijs De Ligt (Ajax/Juventus), Sergio Ramos (Real), Virgil Van Dijk (Liverpool), Marcelo (Real), Luka Modrić (Real), Frenkie De Jong (Ajax/Barcelona), Kylian Mbappe (PSG), Lionel Messi (Barcelona), Eden Hazard (Chelsea/Real) i Cristiano Ronaldo (Juventus).

Najbolji vratar je Brazilac Alisson Becker, a Jürgen Klopp naslijedio je francuskog izbornika Didiera Deschampsa kao najbolji trener u prošloj sezoni.

Posebnu pozornost FIFA je ove godine posvetila ženama. Po prvi put izabrana je i ženska ekipa godine, a nagradu za najboljeg trenera u ženskom nogometu dobila je izbornica SAD-a Jill Ellis.

Cijeli članak možete pročitati na: sportske.jutarnji.hr

Foto: Pixabay