Apolitični

Nagrađivana predstava Potop u Zadru

Donatov grad vam u četvrtak, 10. ožujka u HNK-u Zadar nudi nagrađenu predstavu Mirana Kurspahića – Potop u produkciji Umjetničke organizacije KUFER i Teatra &TD. Glume Lana Barić, Sven Jakir, Iskra Jirsak, Dean Krivačić i Franka Mikolaci.
Inače, predstava je proglašena najboljom predstavom u cjelini 25. Marulićevih dana, njen autor i redatelj Miran Kurspahić nagrađen je Marulom za suvremeni dramski tekst, a Marulom za glumu član glumačkog ansambla Dean Krivačić.
Predstava Potop donosi dvije priče, jednu smještenu u 1964., a drugu u 2014. Točno 50 godina nakon velike poplave u Zagrebu. Svakodnevica obitelji u poplavi, onoj doslovnoj i onoj simboličkoj, poslužila je kao zanimljiv uzorak i pokazatelj što se sve zbilo i promijenilo u društvu u zadnjih 50 godina, te koliko se promijenilo ponašanje prilikom suočavanja s kriznom situacijom. Je li doista potreban Potop da bi se stvari svele na pravu mjeru, sve poništilo i krenulo ispočetka, ili se sve još uvijek može popraviti, sačuvati i izgraditi neki novi Nasip da spasi dan? Sve ovo provjerite u Zadru u nacionalnoj kazališnoj kući koja vam u kratko vremena nudi jako puno ugodnih kulturnih iznenađenja.


Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: HNK Zadar
D. Šabić, mag. nov.