Apolitični

Nagrađivana kantautorica i pjevačica Antonija Šola

Antonija Šola je pjevačica i autorica brojnih pjesama, a osim u glazbi, okušala se i kao glumica, pa smo je tako imali prilike gledati u TV serijalu „Zabranjena ljubav”. Za svoj autorski i kantautorski rad primila je brojne nagrade publike i struke, te je prepoznata i etablirana autorica na našim prostorima. Neke od uspješnih suradnji su npr. pjesma „Veži me za sebe” (tekst) koju je otpjevao Toše Proeski. Pjesma je osvojila je Grand Prix na hrvatskom Radijskom festivalu 2007. Antonija je 2005. godine osvojila srca publike kao autorica i na Zadarfestu s pjesmom „Plovila mala barka” u izvedbi Marine Tomašević i Vinka Coce. Godine 2007. je prvi puta kao izvođač osvojila 1. mjesto stručnog žirija za interpretaciju skladbe „Zovem da ti čujem glas” na međunarodnom festivalu Pesem poletja u Sloveniji.
Potpisuje pjesme na albumima Zdravka Čolića, Nine Badrić, Crvene Jabuke, Željka Bebeka, Klapi Kontrade,Toše Proeskog, Ivana Mikulića, Vinka Coce, klape Lanterna, Tonija Cetinskog, Emilije Kokić, tamburaškog sastava Gazde, Danijele Martinović, Maje Šuput, Begina, Baraba, Alena Vitasovića, Petra Dragojevića, Olivera Dragojevića te mnogih drugih izvođača, što joj i donijelo renome vrlo uspješne spisateljice i tekstopisca.
Antonija se ističe po promicanju humanitarnosti u društvu, primila je također i zahvalnicu udruge Terry Fox pod pokroviteljstvom Kanadskog veleposlanstva u Zagrebu te ostala vrijedna priznanja poput one od humanitarne udruge „DUH” i udruge „RTL pomaže djeci” RTL televizije, udruge „Hrabro dijete” te udruge „MI”. U brojnim obvezama, radišna, puna energije,  Antonija ima i druge planove, a koje – saznajte u videu!

Više u kategoriji: Glazba; Život
Video: Ivan Obertlik
D. Šabić, mag. nov.